TeamQ logo

TeamQ Hybride werken

Kantoortuin of thuiskantoor?

In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe hybride werken steeds meer de norm is geworden. Hybride werken biedt veel voordelen, zoals meer flexibiliteit en productiviteit, maar er zijn ook uitdagingen waarmee teams en organisaties te maken hebben. De grote vraag blijft: Hoe werkt hybride werken voor mijn organisatie of team?

De Hybride samenwerkscan van TeamQ geeft teams en organisaties de juiste inzichten om hybride werken ècht te laten slagen.

Van waar naar wat

Veel organisaties veranderen de manier van samenwerken. De klassieke variant waarin kantoor voor de volledige werkweek de basis vormt is vaak niet meer wat medewerkers en organisaties verwachten van het werk. De afwisseling tussen kantoor en “ergens anders” werken lijkt de nieuwe norm te worden. Als werkvorm wordt hiervoor vaak de term “hybride werken” gebruikt. Alleen is hybride werken natuurlijk veel meer dan alleen de keuze qua werkplek. De grote vraag is dus hoe je als organisatie je bezighoudt met de inhoudelijke kant van het hybride werken, in plaats van je alleen te richten op de plek waar medewerkers werken.

5 belangrijkste uitgangspunten van het hybride werken:

1. Leiderschap
Hoe geef je als leidinggevende en medewerker richting aan hybride werken?

2. Connectie
Hoe vinden we elkaar thuis en op kantoor?

3. Een sterk team
zonder sterk team geen resultaat

4. Resultaat
Aan welke doelstellingen en resultaten draag jij bij?

5. Technologie
Werkt de technologie voor of tegen je?

Deze uitgangspunten zijn de knoppen waar je als leider, coach of teamlid aan kunt draaien om het functioneren van het team te verbeteren en het hybride werken tot een succes kan maken.

Maar wanneer draai je nu aan welke knop? En hoe zorg je dat een team hierdoor echt in beweging komt?

“Balans
tussen
kantoortuin
en kantoor
thuis”

Zet medewerkers aan het roer van teamontwikkeling

Samen concreet aan de slag

Met de Hybride Samenwerkscan krijg je als team inzicht in de stand van zaken ten aanzien van de belangrijkste uitgangspunten van het hybride werken. Tegelijkertijd krijg je inzicht aan welke knop je als team zou moeten draaien om het hybride werken naar een hoger niveau te tillen. Daarbij geeft de scan niet alleen inzicht, maar ontvang je als team concrete werkvormen en middelen om zelf met de uitkomsten aan de slag te gaan.

Van inzicht naar beweging

De samenwerkscan bestaat uit een online vragenlijst, een overzichtelijke rapportage en activerende werkvormen.

Inzet van de vragenlijst geeft teams inzicht in waar ze staan en waar ontwikkelkansen zitten. De uitkomsten geven richting om met elkaar in gesprek te gaan over het hybride werken.

Hybride Samenwerkscan
inzetten op organisatieniveau

1.

Een solide basisvragenlijst

Vergroot het zelfinzicht in de status van medewerkers over de vijf belangrijke thema’s rond hybride werken: leiderschap, connectie, het sterke team, resultaten en technologie. Na het invullen ontvangt iedere medewerker direct zijn of haar persoonlijk rapport over het hybride werken.

  1. Deze basisvragenlijst kan direct worden ingezet in een team in jouw organisatie.
  2. Het is ook mogelijk om de vragenlijst als HR instrument in te richten voor jouw organisatie.

 

2.

Op maat voor jouw organisatie

TeamQ is een flexibel systeem, aanpasbaar om goed aan te sluiten bij de doelen die onze klanten hebben met de inzet van de samenwerkscan. Wij maken de vragenlijst op maat zodat deze naadloos aansluit bij relevante aanvullende thema’s, taal en de structuur van de organisatie.

Ook is het mogelijk om eigen vragen toe te voegen en koppelingen te maken met interne leermanagementsystemen en intranet.

 

3.

Zet teams zelf aan het roer van hun ontwikkeling

De samenwerkscan is meer dan een vragenlijst op zich. Onze Roadmap Teamontwikkeling helpt teamleiders en teams vanuit draagvlak en eigenaarschap daadwerkelijk in beweging te komen. Zo wordt teamontwikkeling een geïntegreerd en gewaardeerd onderdeel van de dagelijkse samenwerking in teams.

Via het TeamDashboard krijgen teams gerichte tips en werkvormen waarmee ze zelf (of onder leiding van een teamleider/coach) aan de slag kunnen. Geen suffe post-it sessies dus, maar actief bouwen aan een wendbaar en prettig team!

 

4.

Relevante sturingsinformatie voor Management & HR

Inzet van de TeamQ samenwerkscan geeft een schat aan informatie over bredere behoeftes aan ondersteuning binnen jouw organisatie. Hoe teams er in brede zin voor staan, welke trainingen relevant zijn om te promoten, welke teams extra aandacht behoeven en wat er in MD programma’s op de agenda moet. De koppeling aan reeds lopende (HR) initiatieven in de organisatie is essentieel voor het slagen van jouw traject.

Meer weten over hoe wij dit doen?
Boek dan een kennismaking met een van onze experts.

TeamQ Roadmap:
Maakt van hybride werken een succes

Wij geloven dat hybride werken succesvol is als het start vanuit een goede visie en een duidelijk verhaal. Haak teamleden aan op dit verhaal door het voor te leggen en de feedback te verwerken.

Vanuit deze basis vult ieder teamlid de samenwerkscan in en ga je samen in gesprek over de resultaten. Het team doet de duiding, een teamleider of teamcoach begeleid het proces.

Uitkomst van het gesprek zijn gerichte experimenten waarmee teamleden zelf aan de slag gaan. Niet groots en meeslepend, maar kleine en haalbare stappen. Door periodiek te evalueren ontdek je wat voor jullie team werkt en hoe je dit verder uit kunt bouwen. Dit vanuit de gedachten dat experimenteren binnen de context van jouw eigen organisatie, je als team en organisatie verder op weg helpt. 

Deze TeamQ methodiek creëert eigenaarschap en ontwikkelruimte, waarmee jouw team gegarandeerd in beweging komt. Met als resultaat: blije teamleden, wendbare teams en tevreden klanten. 

Roadmap Teamontwikkeling

Deze organisaties
gingen jou al voor:

“TeamQ geeft onze teams inzicht aan welke knoppen ze kunnen draaien om de resultaten van het team beter te maken. Het is concreet, praktisch en compleet. Door de beschikbare werkvormen kan het team de resultaten op haar eigen wijze bespreken. Hierdoor is eigenaarschap van het vraagstuk door de coördinator en het team gelijk zichtbaar. “

– Linda van Harn, Adviseur Teamontwikkeling Avans Hogeschool

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de Hybride Samenwerkscan voor jouw organisatie?

 

 

3 + 15 =

Ontdekken hoe we
dit samen doen? 

Samen met TeamQ

Samen in beweging komen?

Actuele thema's

Welk thema speelt er bij jullie?

Ontdek TeamQ

TeamQ bekijken?

Direct een
afspraak
inplannen?

Maak kennis met onze experts! 

5 + 11 =