TeamQ logo
Blog | TeamQ

Zakelijk met een knipoog

TeamQ - in 7 jaar gegroeid van vragenlijst voor teams naar een brede aanbieder van datagedreven organisatieontwikkeling.
Auteur: Jaco van der Schoor

Zakelijk met een knipoog

Ruim zeven jaar geleden klopten Thijs en ik aan bij een marketingbureau om ons te helpen een site voor ons product TeamQ te maken. Product? Of Dienst? Of Bedrijf? Wat was TeamQ eigenlijk? 

We besteedden heel wat uren aan het vinden van het antwoord op die vraag. We kwamen uit op: TeamQ: Dé doe-het-zelf-tool voor teamontwikkeling.

Met dit logo erbij.
De Q als listig vormgegeven vergrootglas.

Ontwikkelen in een razend tempo
De afgelopen jaren heeft TeamQ zich in razend tempo ontwikkeld. De technische interface werd steeds professioneler, de rapportages duidelijker en mooier werden en nog belangrijker, inhoudelijk maakten we forse stappen.

Vragenlijst op maat én doelgroep
Zo ontdekten we dat veel klanten graag een vragenlijst op maat gebruikten. Soms was het een kwestie van woorden veranderen, soms ook voegden we thema’s toe of schreven we de vragenlijst toe naar een speciefieke doelgroep: TeamQ Zorg, Teamq Onderwijs, TeamQ Medezeggenschap.

Actuele thema’s & belangrijke rol in verandertrajecten
En er kwamen meerdere TeamQ vragenlijsten rond specifieke, actuele thema’s: TeamQ Leiderschap, TeamQ Zelforganisatie, TeamQ Lean, TeamQ hybride werken. En we zagen hoe de TeamQ-vragenlijsten belangrijke informatiebronnen werden in verandertrajecten. Dat alles paste niet meer in het zeven jaar oude jasje. Dus gingen wij op zoek naar een nieuw jasje.

TeamQ: Zet organisaties in beweging
Dat jasje hebben we gevonden samen met Mind Your Own Business. Via een aantal kernzinnen kwamen we steeds dichter bij waar het werkelijk omgaat:

TeamQ: Zet organisaties in beweging.

Met als subdoelen:

  • Ontwikkelen met een doel
  • Bewegen met een doel
  • Van inzicht naar verandering
  • De uitkomst is beweging
  • Van data naar verandering
  • Gericht vooruit
  • Antwoorden zat, maar hoe stel je de juiste vraag?

De ideale combinatie tussen frisheid, kennis én ervaring
We zochten iets dat de frisheid van een nieuwe start had, maar we wilden ook niet onder stoelen of banken steken dat achter de schermen van TeamQ een bak aan kennis en ervaring schuilgaat. Over organisaties, teamdynamiek, samenwerking en psychologie. Zakelijk met een knipoog dus. En dat is gelukt.

Neem vooral een kijkje op onze nieuwe website
Kom eens op onze nieuwe website kijken.
Daar vind je onze doorwrochte
visie op de rol van een meetinstrument bij
organisatieverandering, onze eigen TeamQ Roadmap,
lezenswaardige artikelen en meer over wie wij zijn.

Wij zijn heel blij met onze nieuwe jas en zijn er van overtuigd dat het jou nog beter laat zien hoe TeamQ jullie team of organisatie een stap verder gaat brengen. Wil je eens met ons sparren? Maak een koffie-afspraak met één van ons!

Auteur: Drs. Jaco van der Schoor

Auteur: Drs. Jaco van der Schoor

Over de auteur

Jaco van der Schoor is opgeleid als Sociaal- en Organisatiepsycholoog. Hij houdt zich al ruim 25 jaar bezig met de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties. Daarnaast zet hij zijn creativiteit graag in om nieuwe producten te ontwikkelen en boeken te schrijven. Jaco is verbinder pur sang en werkt graag met directies en MT’s.

Neem contact op met Jaco

 

Misschien vind je dit
ook interessant:

Samen met TeamQ

Samen in beweging komen?

Actuele thema's

Welk thema speelt er bij jullie?

Ontdek TeamQ

TeamQ bekijken?